פירמידת המזון
פירמידה המחלקת את המזון לקבוצות, ומציינת את היחס הכמותי שיש לצרוך מכל קבוצה. כל קבוצת מזון מכילה מזונות זהים בהרכבם התזונתי ומחולקים במנות דומות מאוד מבחינת האנרגיה בקלוריות שכל אחת מספקת, דבר המאפשר להחליף בין מנות המזון בתוך כל קבוצה וכך להבטיח תפריט יומי מגוון העונה לצרכים של כל אחד לפי גיל, מין, משקל גוף, משקל מטרה, רמת פעילות גופנית ומצב בריאותי. הקבוצות מחולקות לקבוצת הלחם והדגנים, קבוצת הפירות והירקות, קבוצת החלבונים, קבוצת השומנים וקבוצת הסוכרים.